Club Brugge Vrouwen B wint derby tegen Cerkelladies

Zaterdag werd in de tweede nationale van het damesvoetbal de derby tussen Club Brugge Vrouwen B en de Cerkelladies afgewerkt. Voor groen-zwart bleek na een uur een verrassing in de maak. Blauw-zwart boog daarna tijdens een dol kwartier echter de 0-2-achterstand om.

Voor het derde seizoen op rij trekken de dames van Club Brugge Vrouwen B naar het gemeentelijk sportcentrum in Aalter, waar er gespeeld wordt op het terrein van Eendracht uit tweede provinciale Oost-Vlaanderen. Op de tribune ongeveer honderd supporters uit de beide kampen om de Brugse derby op locatie te volgen. De 22 actrices kwamen zelfs het terrein op met aan hun hand de provinciale U8 en U9 van Eendracht Aalter. De wedstrijdbal werd geschonken door een sponsor uit Waardamme.

De wedstrijd zelf was nog maar pas op gang gefloten en het stond al 0-1 voor de Cerkelladies. Manon de Bart kon aanleggen, stootte op de doelvrouw Elke Geeraert, maar in de rebound was Shauni Thomas goed gevolgd om binnen te tikken. Club Brugge kon daar weinig tegenover zetten, zij voetbalden te laks en inspiratieloos. De Cerkelladies konden zo de wedstrijd controleren. Het laatste kwartier van de eerste helft was er aan weerszijden dan ook niets te zien.

Ommekeer

Tijdens de rust vanzelfsprekend ontevredenheid bij de technische staf van Club Brugge. Iedereen verwachtte tijdens de tweede helft een andere thuisploeg, maar het was opnieuw groen-zwart die kon scoren : nadat de bal op hoekschap wat bleef hangen in de kleine rechthoek was Silke Ampe er als de pinken bij om de bal binnen te tikken : 0-2.

Ruim tien minuten later kregen de Cerkelladies, zoals bijna wekelijks in de tweede helft, hun dipje. Club Brugge kon daarvan profiteren en beleefde een dol kwartier. Na twee keer een bijna identieke actie van Anne-Lore Scherrens op de linkerflank konden eerst Frauke Timmerman en luttele minuten later Celine Vandekerckhove scoren. Club Brugge drukte door en opnieuw Celine Vandekerckhove kon voor de ommekeer zorgen, al week in een voorafgaande fase de bal via de rug van de scheidsrechter in haar richting. Meteen stond de eindstand op het bord.

Door deze overwinning blijft Club Brugge in de top vijf, de Cerkelladies blijven onderin op zoek naar iets meer dan het voorlopige punt. (ACR)

Club Brugge B – Cerkelladies 3-2.

Club Brugge B: Geeraert, Timmerman (78′ Van De Kerckhove), Mouton, Goemaere, Viaene, Clynckemaille (55′ Oosterlinck), Vandekerckhove (86′ Beauprez), Desaever, Van Hamme, Scherrens, Bruneel.

Cerkelladies: De Baets, Deprest, Bauwens, Ampe (84′ Roeland), De Gruytter (66′ Stolle), de Bart, Westphal, Ramandt, Thomas (89′ Defraeye), Claes, Vergauwe.

Doelpunten: 1′ Thomas 0-1, 51′ Ampe 0-2, 62′ Timmerman 1-2, 66′ en 75′ Vandekerckhove 2-2 en 3-2.