Club Brugge voert “constructieve onderhandelingen” met Vargas

Redactie KW

Club Brugge en Ronald Vargas zullen blijven onderhandelen over een contractverlenging, ook al liggen de eisen van de speler hoger dan wat blauwzwart wil geven. Dat meldde Club Brugge woensdag in een communiqué.

“We hebben Vargas een topvoorstel gedaan, omwille van zijn belangrijke waarde voor de ploeg. Het tegenvoorstel van de spelersmakelaars ligt daar nog ver boven. De afspraak is om na zijn terugkeer uit Venezuela opnieuw rond de tafel te zitten”, aldus Sports manager Henk Mariman.

De 24-jarige offensieve middenvelder scoorde dit seizoen zestien keer voor de Bruggelingen. Sinds februari ligt hij in de lappenmand met een knieblessure. De Venezolaan heeft bij Club Brugge nog een contract tot 2012, met een optie voor een extra jaar. Club zegt er alles aan te willen doen om de speler langer aan zich te binden.

Gebrek aan respect

In Sport Voetbalmagazine had manager en vader Pedro Vargas Club Brugge een gebrek aan respect verweten. “Ze nemen ons niet serieus, behandelen ons niet als professionals. Wat Ronald vraagt is niet overdreven, maar Clubs voorstel is niet realistisch.”

“Nochtans hebben we de voorbije weken twee correcte gesprekken gevoerd met Ronald Vargas en zijn management. Die directe contacten zijn altijd in een sfeer van vertrouwen en wederzijds respect verlopen”, klinkt het bij Club Brugge. “We betreuren dan ook ten zeerste de uitlatingen die in de pers zijn verschenen en zullen er alles aan doen om positieve contacten met Ronald Vargas te blijven onderhouden.”

(BELGA/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier