Club Brugge verslaat SV Zulte Waregem in West-Vlaamse kerstderby

Club Brugge won maandagmiddag de West-Vlaamse derby tegen Essevee. In een vrij makke partij scoorde Vleminckx net voor de rust, blauwzwart won dus nog maar eens met het kleinste verschil.

De West-Vlaamse derby op tweede kerstdag lokte alvast heel wat supporters naar Jan Breydel. Het was aanschuiven op de invalswegen naar het stadion, maar veel misten de supporters die er niet helemaal op tijd raakten niet. De wedstrijd begon immers vrij gesloten. De hele eerste helft was het speuren naar kansjes of spanning. Iets voor de rust had Zulte Waregem recht op een penalty, maar scheidsrechter Nzolo kende die niet toe. Iets later was het prijs aan de andere kant, daar scoorde Vleminckx de 1-0.

Na de rust kwam Zulte Waregem gemotiveerd uit de kleedkamers, maar na een paar kansjes verwaterde de partij alweer snel. De 1-0 bleef op het bord en Zulte Waregem pakte in totaal vijf gele kaarten.

Het is ook nog de vraag of Essevee-coach Darije Kalezic nog kan aanblijven nu Zulte Waregem maar niet wegraakt uit de onderste regionen van het klassement. Zijn positie wankelt al enkele weken.