Club Brugge verslaat KV Kortrijk met 2-1, Zulte Waregem verrast Standard

Club Brugge heeft zijn vijfde opeenvolgende overwinning in de Pro League geboekt. Blauw-zwart haalde het op de 26e speeldag in eigen huis met 2-1 van KV Kortrijk en staat daardoor steviger op de tweede plaats in de stand. Vicekampioen Standard ging met 4-2 onderuit bij Zulte Waregem en blijft vierde.

Club Brugge leek na een half uur al op rozen te zitten na doelpunten van Ryan Donk (25.) en Joseph Akpala (33.). Met de rust in zicht sloeg het noodlot echter toe in het Jan Breydelstadion toen verdediger Fredrik Stenman, nog maar pas terug na een maandenlange blessure, zijn achillespees scheurde. Club was aangeslagen en vlak na de rust scoorde Joseph-Monrose de aansluitingstreffer voor KVK. Nadien waren de beste kansen nog voor de thuisploeg, maar gescoord werd er niet meer. Door de 15 op 15 blijft Club Brugge in het spoor van leider Anderlecht. Club heeft nu 52 punten, zeven minder dan de competitieleider. AA Gent blijft derde met 47 punten.

Vicekampioen Standard beleefde een bijzonder moeilijke avond op het veld van zwarte beest Zulte Waregem. De Rouches kwamen op voorsprong via Batshuayi (25.), maar De Fauw (33.), Habibou (43. en 62.) en Leye (53.) zorgden voor een verdiende thuiszege. Buyens milderde in de 70e minuut nog tot 4-2. In de stand blijven de Rouches vierde met 44 punten. Zulte Waregem doet in de strijd om het behoud een uitstekende zaak en klimt met 27 punten naar de dertiende plaats.