Club Brugge verliest topper met Anderlecht en pakt naast leidersplaats

RSC Anderlecht heeft de topper van de vijfde speeldag in Play-off I met 0-1 gewonnen op het veld van Club Brugge. Dieumerci Mbokani scoorde na 16 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Dankzij de zege loopt paars-wit in de stand uit tot vier punten op Club, dat met 38 punten op de tweede plaats blijft.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. Vazquez en Bacca kregen kansen om de score te openen, maar Proto stond paraat. Bij de eerste echte tegenaanval van de Belgische recordkampioen was het meteen raak. Gouden Schoen Suarez zette Mbokani alleen voor Jorgacevic. De man in vorm bij paars-wit aarzelde niet en trapte de 0-1 voorbij de Brugse goalie.

Kans

Figueras kreeg na 25 minuten de kans op de gelijkmaker, maar miste onbegrijpelijk. In het slot van de eerste helft was de beste kans nog voor de bezoekers. Mbokani zette zich knap door, Jorgacevic bracht redding.

Tweede helft

Eenzelfde scenario in de tweede helft. Blauw-zwart trok met nieuwe moed naar voren, maar was onmondig voor doel. Daum greep in en bracht met Vadis, Vleminckx en Lestienne nieuwe aanvallende kracht. De beste kans voor Club in de tweede helft was nog voor Vleminckx na een knappe actie van Lestienne, maar de ‘Witte van Puurs’ zag zijn lage schuiver tegen de paal belanden. In de slotfase was de beste kans voor Anderlecht, de ingevallen Canesin besloot echter in het zijnet.