Club Brugge verliest op eigen veld van Waasland-Beveren

De Christmasparty rond Jan Breydel heeft Club niet naar een zege geleid. Wel integendeel. Club Brugge heeft donderdagavond op eigen veld verloren van Waasland-Beveren met 1-2.

Door de verrassende nederlaag laat Club een uitstekende kans liggen om voor de eerste keer dit seizoen de leidersplaats tijdelijk over te nemen. Blauw-zwart gaat zelfs pas als derde de winterstop in. Met 43 punten moeten ze landskampioen Anderlecht (44), dat Zulte Waregem met 1-0 klopte, en leider Standard (45) voor zich dulden. De Rouches sluiten vrijdagavond de 21e speeldag af met het duel tegen KV Kortrijk. Waasland-Beveren is met zeventien punten nog steeds voorlaatste.

Beide teams begonnen furieus aan de wedstrijd en na vijf minuten stond er al 1-1 op het scorebord. Timmy Simons opende na drie minuten van op de stip al de score voor de thuisploeg, na een handsbal van Belhocine in de zestien (1-0). Bojovic zette enkele minuten later de bordjes echter opnieuw in evenwicht met een rake kopbal (1-1).

Na de rust

Na de pauze ging Blauw-zwart nadrukkelijk op zoek naar het winnende doelpunt, maar het overwicht leverde amper kansen op. Uitgerekend Club-huurling Ivan Trickovski trapte na 52 minuten de 1-2 tegen de netten.