Club Brugge verliest met tien man

© IMAGEGLOBE

Club Brugge was goed begonnen aan de partij en klom meteen op voorsprong via Hoefkens. Halfweg de eerste helft kwam AA Gent langszij met een buitenspeldoelpunt van Coulibaly. In de tweede helft begon de thuisploeg het best en na een goed uur spelen pakte Hoefkens rood. Thijs scoorde vanop strafschop. De Bruggelingen gingen met tien man nog op zoek naar de gelijkmaker, maar zagen een doelpunt afgekeurd worden waardoor de wedstrijd eindigde op 2-1 voor AA Gent.

Club Brugge, met Donk op het middenveld, begon het best aan de partij en klom na 8 minuten al op voorsprong via Hoefkens. Bacca zette zich door op links en via de hakken van Maréval belandde de bal bij de kapitein van Club Brugge. Met een hard schot liet hij doelman Padt kansloos, 0-1. AA Gent probeerde zich daarna in de match te knokken, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Coulibaly schoot eerst hoog over, even later kopte Mboyo vanuit buitenspel de bal nipt over.

In de 24ste minuut profiteerde de thuisploeg wel van een nieuw arbitraal foutje, want Coulibaly mocht vanuit buitenspel op voorzet van Maréval de 1-1 binnentikken. De Bruggelingen lieten zich niet kennen en reageerden meteen. Op voorzet van Akpala probeerde Bacca het met een halve omhaal, maar de bal zoefde naast doel. AA Gent kreeg het moeilijk en vijf minuten voor rust mocht Hoefkens opnieuw aanleggen, maar deze keer spatte zijn bal uiteen op de lat. De thuisploeg wilde niet onderdoen en zag een voorzet van Baric via Hogli op het doel van Jorgacevic belanden.

Gent was gretiger uit de kleedkamer gekomen en maakte het de Bruggelingen meteen moeilijk. De bezoekers kreunden na drie hoekschoppen en Jorgacevic moest redding brengen op een trap van Melli. Na tien minuten in de tweede helft zorgde Club Brugge dan toch voor dreiging, maar Donk kon niet besluiten na mistasten van Padt op corner. Na een goed uur spelen kreeg blauw-zwart een strafschop tegen en moest het met tien man verder. Jorgacevic loste een bal en Hoefkens greep in voor Smolders gevaarlijk kon zijn. Dat leverde hem de rode kaart op. Thijs liet de kans niet liggen en zette de 2-1 op het bord.

Het zag er dus niet goed uit voor Club Brugge en in de 70ste minuut moest Jorgacevic redding brengen op de poging van Mboyo. Vier minuten later leek Akpala de 2-2 op het bord te zetten, maar op aangeven van zijn assistent keurde scheidsrechter Delferière het doelpunt af. De Bruggelingen hadden zichtbaar hoop geput uit deze kans en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Akpala schoot eerst een gat in de lucht op een voorzet van Lestienne, even later kopte de Nigeriaanse spits een goede voorzet nipt naast. In de slotfase bracht Daum Vleminckx nog in de plaats van Bacca, maar dat veranderde niets meer aan het resultaat. Het was zelfs AA Gent dat in de slotminuut nog een bal van Brüls op de lat zag vliegen. Club Brugge verliest met 2-1 op het veld van AA Gent en mag de titel bijna vergeten.