Club Brugge tegen Sporting Braga, Birmingham en Maribor in Europa League

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge neemt het in groep H van de Europa League op tegen Sporting Braga (Por), Birmingham City (Eng) en het Sloveense NK Maribor. Dat wees de loting vrijdag in Monaco uit.

Club zat tijdens de loting samen met Standard in de tweede pot, waardoor ze in principe tegen één ‘sterkere’ en twee ‘zwakkere’ tegenstanders uitgeloot werden. Uit de eerste pot kwam met het Portugese Braga een te duchten tegenstander. De Portugezen waren vorig seizoen nog verliezend finalist in de finale van de Europa League en knikkerden drie seizoenen geleden Standard ook al eens uit de Europa League. Uit pot drie kwam het Engelse Birmingham, vorig seizoen League Cup-winnaar in Engeland. Het Sloveense Maribor vervolledigt de groep.

Start op 15 september

De eerste speeldag staat op donderdag 15 september op het programma. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de zestiende finales. De Bruggelingen moesten dit seizoen van start gaan in de derde voorronde van de Europa League en schakelden achtereenvolgens het Azerbeidzjaanse FK Qarabag (4-1, 0-1) en het Georgische FC Zestafoni (3-3, 2-0) uit. Club zal dit seizoen in de Europa League in elk geval beter willen doen dan vorig jaar. Toen kwamen ze in een groep met Villarreal, Dinamo Zagreb en PAOK Saloniki niet verder dan drie punten uit zes wedstrijden en eindigden ze na een campagne om snel te vergeten troosteloos op de laatste plaats in hun groep.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier