Club Brugge strikt Eidur Gudjohnsen

© BELGA
Redactie KW

De IJslandse aanvaller Eidur Gudjohnsen verlaat Cercle voor stadsgenoot Club Brugge. Dat bevestigden beide ploegen zondagavond.

Club en Cercle bereikten zondag een overeenkomst omtrent de onmiddellijke overgang van de 34-jarige ex-international. Maandag legt Gudjohnsen medische testen af bij Blauw-zwart, dinsdag kan hij er meetrainen. In de derby tegen Cercle kan hij zondag al debuteren voor Club. Beide ploegen kwamen immers overeen dat ook Mushaga Bakenga, die door Club uitgeleend wordt aan Cercle, mag aantreden in de stadsderby.

“Deze overstap maakt me zeer blij. Ik ben gevleid dat ik de stap naar deze ploeg kan zetten. Ik kijk er naar uit om terug op een hoger niveau te spelen en mee te strijden voor de prijzen. Ik wil ook Cercle Brugge gemeend succes wensen”, vertelde Gudjohnsen.

“Ik ben blij dat deze overgang eindelijk rond is”, vulde Arnar Gretarsson, kersvers technisch directeur bij Club Brugge, verder aan. “Eidur is een op en top prof en hij zal zijn toegevoegde waarde voor het team snel tonen.”

Gudjohnsen streek begin oktober in het Jan Breydelstadion neer na een rijkgevulde carrière bij onder meer Chelsea en FC Barcelona. Hij toonde meteen zijn klasse en trof in de competitie zes keer raak voor de rode lantaarn. Cercle koos echter eieren voor zijn geld omdat er in het contract een opstapclausule stond waardoor hij op 31 januari gratis naar het buitenland kon. Door hem naar de buren van Club te laten gaan, vangen ze toch nog een transfersom.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Sport West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier