Club Brugge schakelt Young Boys Bern uit in de UEFA Cup

Club Brugge schakelde thuis Young Boys Bern uit. (Foto Belga)

Na landskampioen Standard Luik heeft nu ook Club Brugge zich kunnen plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Cup.

De West-Vlamingen toonden zich donderdag in de terugwedstrijd van de eerste ronde met 2-0 te sterk voor het Zwitserse Young Boys Bern. De heenwedstrijd was op 2-2 geëindigd. Joseph Akpala (17e minuut) en Wesley Sonck (29e minuut) beslisten de wedstrijd nog voor het halfuur.

Young Boys Bern startte gedreven aan de wedstrijd, maar erg gevaarlijk kwamen de bezoekers niet voor de dag. Brugge trok zich terug op zijn eigen helft, maar nam na een kwartier het commando over. Dat leverde zowaar meteen een doelpunt op. Joseph Akpala mocht op aangeven van Nabil Dirar, vanuit buitenspel, de 1-0 tegen de netten trappen. Nog geen kwartier laten mocht Wesley Sonck al de 2-0 scoren: Brugge op rozen nog voor het halfuur.

Ook na de rust ging er maar weinig dreiging uit van Young Boys Bern. Brugge kwam nog het dichtst bij een treffer, maar het publiek in het Jan Breydelstadion bleef op zijn honger. De toeschouwers lieten het niet aan hun hart komen en trokken feestend de nacht in.

Dinsdag wordt er in Nyon geloot voor de groepsfase. De 40 clubs die de eerste ronde weten te overleven, worden in acht groepen van vijf onderverdeeld. In de groepsfase speelt elke club twee thuis- en twee uitwedstrijden. Ploegen van hetzelfde land kunnen niet tegen mekaar uitkomen. De eerste speeldag staat op 16 en 17 oktober op het programma, de zesde en laatste op 9 en 10 december. (Bron: Belga)