Club Brugge reageert op racistisch incident met supporters

© BELGA
Redactie KW

Op de parking langs de E17 in het Oost-Vlaamse Kruibeke hebben een achttal supporters van Club Brugge zondagavond vier allochtonen aangevallen. De verdachten maakten volgens getuigen racistische opmerkingen en deelden slagen uit, zegt het parket van Dendermonde. De vier slachtoffers, onder hen een zwangere vrouw, raakten lichtgewond. Club Brugge reageert nu en stelt een intern onderzoek in, al werd ondertussen duidelijk dat het niét om een supportersbus van Club Brugge ging.

De feiten gebeurden rond 20.45 uur langs de E17 in Kruibeke, in de richting van Antwerpen. Vier Duitse personen van Turkse afkomst werden er aangevallen door een achttal verdachten. “De twee mannen en twee vrouwen, van wie er één zwanger is, zaten iets te eten toen een bus vlak bij hen stopte. Een aantal mensen begon volgens getuigen racistische opmerkingen te maken en zou zijn beginnen spuwen en blikjes gooien naar het viertal. Ook werden de slachtoffers geslagen”, zegt het parket.

Zwangere vrouw gewond

De vier slachtoffers werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De zwangere vrouw is een aantal dagen arbeidsongeschikt, maar er zou geen gevaar zijn voor het ongeboren kind. Na de feiten reed de bus weg, maar getuigen konden de nummerplaat noteren. De bus werd later door de politie onderschept. Niemand werd aangehouden maar de verdachten zijn geïdentificeerd door de politie. Het gaat om jonge mannen uit de Antwerpse Kempen. Het parket van Dendermonde onderzoekt de zaak voort.

Club Brugge : “Niets te zoeken in Jan Breydel”

Maandagmiddag reageerde Club Brugge. De club stelt een intern onderzoek in naar de feitelijkheden, in samenwerking met de Supportersfederatie. “Mocht blijken dat er geregistreerde Clubsupporters zijn die zich schuldig maken aan dergelijke praktijken dan hebben zij noch bij de Supportersfederatie noch in Jan Breydel iets te zoeken en zal hen vanaf nu dan ook de toegang tot alle wedstrijden en supportersevents worden ontzegd”, klinkt het. “Club is een familieclub waar solidariteit en verdraagzaamheid basiswaarden zijn. Dergelijk gedrag staat daar haaks op en verdient een strenge sanctie.”

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier