Club Brugge raakt niet verder dan een gelijkspel tegen tien Gentenaars

Club Brugge heeft de play-offs ingezet met een 1-1 gelijkspel op het veld van AA Gent. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en scoorde ook, maar na een rode kaart voor Yaya Soumahoro kon Wielfried Dalmat nog gelijkmaken.

Club trok met twee punten achterstand naar het Jules Ottenstadion, dat niet uitverkocht was voor de topper. In de openingsfase moest Club Brugge het meesterschap van de Gentenaars ondergaan. Dat Gentse overwicht werd na elf minuten door Elimane Coulibaly omgezet in een voorsprong. Ook na die eerste goal bleef AA Gent de beste ploeg, maar na negentien minuten moest de ploeg van Francky Dury al met tien man verder. Yaya Soumahoro kreeg terecht rood na natrappen op Ryan Donk. Die numerieke meerderheid kon Club in de eerste helft niet uitbuiten. Het was zelfs de thuisploeg die in het slot van het eerste helft nog de beste kansen kreeg.

Blauw-zwart kwam gretiger uit de kleedkamer en na zeven minuten bracht de ingevallen Wilfried Dalmat de Bruggelingen al langszij. Nadien ging de wedstrijd op en af en het was uiteindelijk Ivan Perisic die nog de beste kans kreeg, maar de Kroatische international kopte de bal naast een leeg doel. In de slotfase claimde de thuisploeg een strafschop, maar ref Bultynck weigerde de bal op de stip te leggen. Yassine El Ghanassy en Dorge Kouehama trapten nog op de paal.