Club Brugge na 1-1 tegen Braga als groepswinnaar naar 16de finale Europa League

Club Brugge overwintert Europees als groepswinnaar in de Europa League nadat het 1-1 gelijk speelde donderdagavond thuis tegen Braga.

Na Anderlecht en Standard mag ook Club Brugge als groepswinnaar overwinteren in de Europa League voetbal. Blauw-zwart speelde donderdag op de zesde en laatste speeldag in groep H thuis 1-1 gelijk tegen Braga, dat als tweede ook naar de zestiende finales mag.

Kans

De wedstrijd begon goed voor Club, dat al na drie minuten een uitstekende kans kreeg. De wegglijdende Odjidja kon echter net niet bij de bal. De middenvelder was goed tien minuten later ook betrokken bij de volgende belangrijke fase. Vadis ging alleen af op doelman Quim maar Elderson trok hem neer. De scheidsrechter aarzelde niet en trok

meteen rood voor de Nigeriaanse verdediger.

Ondanks kansen voor opnieuw Odjidja en Vleminckx kon Club de man-meer-situatie voor rust niet uitbuiten.

Na de rust

Dat gebeurde wel vijf minuten na rust. Vleminckx kreeg centraal de bal van een Portugese verdediger, bleef rustig en trapte de 1-0 in doel. Tien minuten later stond het bijna 2-0 maar de plaatsbal van Odjidja strandde op de paal. De tweede goal van de partij viel vrij verrassend aan de overkant. Het leer belandde na een hoekschop bij

Hugo Viana, Ewerton liet het schot van zijn ploegmakker slim afwijken en verschalkte zo Kujovic. Opnieuw Viana was nog gevaarlijk dicht bij de 1-2 maar zijn schot scheerde de paal langs de verkeerde kant. In de andere groepswedstrijd won Birmingham met 1-0 van Maribor. De Engelsen komen zo op 10 punten, 1 minder dan Brugge en Braga.

Maribor haalde amper 1 punt uit de zes matchen.