Club Brugge leent Deschilder en Gunst voor één seizoen uit

© Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Club Brugge bereikte deze week een akkoord met respectievelijk FC Eindhoven en Eendracht Aalst omtrent een uitleenbeurt van de jongeren Fries Deschilder en Maxime Gunst.

Fries Deschilder maakte vorig seizoen de overstap van de beloften naar de A-kern en kreeg van trainer Adrie Koster geregeld speelgelegenheid in het eerste elftal. Na de komst van Christoph Daum naar het Jan Breydelstadion was er voor de Westouternaar nog amper plaats in de selectie. De middenvelder trok enkele weken geleden al op proef naar de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven, maar liep er vlug een blessure op. Toch kon Deschilder de club blijkbaar overtuigen om hem voor één seizoen te lenen. Dinsdag scoorde hij al meteen in een oefenwedstrijd.

Ook Maxime Gunst, die vorig seizoen tot de beloftenkern behoorde, wordt één seizoen uitgeleend. Bij tweedeklasser Eendracht Aalst wil de geboren Waregemnaar meer speelgelegenheid krijgen in een eerste elftal. Blauw-zwart maakte ook nog bekend dat het Arthur Hannes overnam van KV Mechelen. De achttienjarige doelman tekende een contract voor twee seizoenen, met een optie op een extra seizoen, en behoort tot de beloftenkern.

(KPL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier