Club Brugge laat zich niet verrassen door KV Oostende

Club Brugge beleefde een warme avond in Oostende. Met veel moeite en na een zwakke match won het met 1-2 van KV Oostende.

Club Brugge greep Oostende direct bij de keel en al in de vierde minuut kopte Bjorn Engels een vrijschop in doel. KVO moest even bekomen, maar een tweede goal bleef uit. Gaandeweg herstelde Oostende het evenwicht en de kustploeg kon zelfs dreigen via Yohan Brouckaert. In de 24ste minuut viel dan de gelijkmaker. Frédéric Brillant kopte een corner van Tom Van Imschoot in doel. KVO kwam beter in de match en de 1-1-ruststand was dan ook logisch.

KV Oostende kwam het best uit de kleedkamer. Laurent Depoitre kon een knappe aanval net niet afronden. Clubcoach Garrido bracht Maxime Lestienne in en Brugge dreigde weer. Lestienne zette de Oostendse linkerflank in de wind en hij bracht de bal voor en Bolingoli kopte de 1-2 binnen. Even later miste Depoitre een unieke kans op de gelijkmaker. Pas op het einde van de tweede helft dreigde KVO weer met corners, maar Club Brugge hield stand. Club heeft na twee speeldagen nog steeds het maximum, KVO blijft puntenloos.