Club Brugge klopt Standard met 2-0

Club Brugge heeft dinsdag in de eerste wedstrijd van de zevende speeldag in Play-Off I een 2-0 thuiszege geboekt tegen Standard.

Blauw-Zwart kwam op eigen veld al na zes minuten op voorsprong via de Spanjaard Victor Vazquez. In een zoutloze maar redelijk potige partij waren kansen schaars, maar na 72 minuten trapte Niki Zimling van dichtbij toch de 2-0 tegen de touwen. De Deen stond daarbij wel nipt buitenspel.

Woensdag worden met Anderlecht-AA Gent (20 uur ) en Kortrijk-Genk (20.30 uur) de overige twee duels van de zevende speeldag afgewerkt. In de stand blijft Anderlecht uiteraard leider met 45 punten. Club, dat zijn tweede plaats verstevigt, heeft 41 punten. Dan volgen AA Gent (37), Racing Genk (35), Standard (32) en Kortrijk (28).

Mits een nederlaag van de Bruggelingen dinsdag tegen Standard had Anderlecht bij winst tegen de Buffalo’s woensdag al zijn 31e landstitel kunnen vieren. Dat lukt dus niet, Anderlecht kan pas ten vroegste zondag, uitgerekend op eigen veld tegen Club Brugge, de champagne ontkurken.