Club Brugge klopt Genk met 3-0

Club Brugge heeft dinsdagavond in het Jan Breydelstadion op de achtste speeldag in Play-Off 1 Genk geklopt met 3-0. Genk is nog altijd alleen leider met 47 punten, maar kan woensdag bijgehaald worden als Standard wint van Lokeren. Club blijft 4de met 37 punten, 4 meer dan AA Gent.

Genk was in de eerste helft een schim van de ploeg die vrijdag Anderlecht uit titelkoers sloeg. Club monopoliseerde de bal, maar dat leidde niet meteen tot kansen. Die kwamen er wel vanaf minuut twintig.

0-0 bij de rust

Dirar dreigde op links maar zag zijn schot gekeerd door Courtois, net na het halfuur krulde de Marokkaan de bal een metertje naast. Kort daarvoor had Van Acker de beste kans van de eerste helft gemist, hij kopte te centraal maar ook de redding van Courtois mocht er zijn.

Op het einde van de eerste helft staken de Limburgers even de neus aan het venster via Nadson, die net naast kopte.

Perisic scoort 2 keer

De Brugse goal viel dan toch een kwartier na de pauze. Perisic scoorde via de paal zijn achttiende van het seizoen

Tien minuten later mocht hij zijn negentiende netten van op de stip, na een fout van Joneleit op Dirar in de zestien. Coutrois redde in eerste instantie, maar in de herneming trapte de Kroaat beheerst binnen.