Club Brugge kan niet winnen van AA Gent

De wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent – ook nog De Slag van Vlaanderen genoemd – is geëindigd op een 1-1 gelijkspel.

Blauw-zwart kwam na elf minuten op voorsprong via Tom Högli. De Noorse rechtsachter kopte een voorzet van Maxime Lestienne voorbij de Gentse goalie Frank Boeckx.

Club Brugge kreeg daarna nog verschillende kansen maar het was AA Gent dat gevleid op gelijke hoogte kwam. Kort voor de pauze trapte Niklas Pedersen in een scrimmage na een hoekschop de 1-1 tegen de netten.

In de tweede helft kregen beide teams nog een aantal kansen op de winninggoal, maar gescoord werd er niet meer in de ‘Slag om Vlaanderen’. De Argentijn Leandro Pirez (Gent) werd in de 90stee minuut wel nog uitgesloten met een tweede gele kaart.

Club Brugge wordt voorlopig alleen tweede met 11 punten, één minder dan leider Standard. AA Gent is zesde met 8 punten.

Zondagavond staan nog vier duels op het programma: Anderlecht/Charleroi, RC Genk/Cercle Brugge en Oostende/Zulte Waregem om 18 uur en Bergen/Standard om 20.30 uur.