Club Brugge kaapt punt weg bij Rosenborg

Redactie KW

Club Brugge heeft donderdag in zijn eerste wedstrijd in groep G van de UEFA Cup voetbal 0-0 gelijkgespeeld bij het Noorse Rosenborg.

In dezelfde groep won het Franse Saint-Etienne met 1-3 bij het Deense Kopenhagen. Het Spaanse Valencia kwam niet in actie. Club, dat kon rekenen op zijn typeploeg, en Rosenborg namen geen tijd voor een inloopronde. De thuisploeg zette meteen de toon via Konan Ya, de Ivoriaanse spits van de Noren die Stijnen al in de eerste minuten twee keer aan het werk zette.

Club Brugge liet zich niet onbetuigd en reageerde via Sonck, maar het schot van de Rode Duivel in vorm was te zwak. Rosenborg zette door en drukte Club in de eerste twintig minuten tegen het eigen doel. De Noren, die buigen op een ijzersterke thuisreputatie, lieten blauw-zwart achter de bal lopen, maar uitgespeelde doelkansen kregen ze niet. Aan de overkant trapte Sonck wel goed naar doel, maar de Noorse goalie Jarstein was paraat. Iets voorbij het half uur leek Brugge wat gevleid op 0-1 te komen toen Akpala een voorzet van Sonck tegen de netten devieerde. De goal werd evenwel terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De Noorse sterspeler Iversen, met een gevaarlijk schot, en rechtsachter Lustig, met de kop na een corner, brachten Rosenborg op zijn beurt dichtbij de voorsprong maar toch werd er gewisseld met 0-0. Na de kampwissel bleven Rosenborg en Club knokken voor elke meter. Academisch voetbal zagen de toeschouwers in het Lerkendalstadion niet, maar overgave des te meer. Rosenborg dreigde eerst met een ongevaarlijke poging van Sappara, maar dé kans op de openingstreffer viel aan de overzijde.

Dirar, die een goeie match afleverde, zette zich op links door en sneed de bal perfect aan voor Joseph Akpala. De Nigeriaanse aanvaller reageerde echter iets te laat en kon zijn voet net niet tegen het leer plaatsen. Rosenborg ontsnapte zo aan de achterstand. Op het uur wisselde Jacky Matthijsen de bleke Vargas voor Ivan Leko, die prompt uithaalde met de linker. Jarstein moest alles uit de kast halen om de Kroaat van de 0-1 te houden. Beide teams bleven daarna knokken voor elke meter maar kansen werden er niet meer genoteerd, op een kopbal van Clement in de allerlaatste seconde na. Club pakte zo dus een punt en begint prima aan de groepsfase. Op de tweede speeldag, op 6 november, is blauw-zwart vrij. (BEL/foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier