Club Brugge in slotseconden onderuit tegen Birmingham City

Club Brugge is er donderdagavond niet in geslaagd om voor de derde keer op rij te winnen in de Europa League. Tegen de Engelse tweedeklasser Birmingham City kreeg Club in de slotseconden het deksel op de neus. Na een flauwe partij werd het 1-2.

Club Brugge nam donderdagavond in de Europa Leaguewedstrijd tegen de Engelse tweedeklasser Birmingham City FC een droomstart. Joseph Akpala, die de voorkeur kreeg op Björn Vleminckx, tikte al na vier minuten een voorzet op rechts van Nabil Dirar voorbij de Engelse goalie Boaz Myhill. Een gewijzigd Club – de zopas aan de knie geopereerde kapitein Carl Hoefkens kwam zijn ploeg een hart onder de riem steken, maar is nog maanden out – nam gas terug en liet de bezoekers in de match komen. Dat leidde na 25 minuten tot de gelijkmaker: David Murphy had geen problemen om een lage voorzet achter de rug van Tom Hogli binnen te tikken. De ruim 5.000 meegereisde Britten konden voor het eerst juichen, nadat ze al minutenlang de sfeer in Jan Breydel hadden verzorgd. Club verloor de grip op de match en de partij verwaterde.

Na de pauze was er niet meteen beterschap. Kort na de rust gooide Adrie Koster nog Jimmy De Jonghe (voor Jannes Vansteenkiste) en Thomas Meunier (voor Lior Refaelov) in de strijd in een poging om het tij te keren. Zonder succes, want Club speelde te slordig om de bezoekers onder druk te zetten. De bijna 24.000 supporters bleven op hun honger zitten.

Bewusteloos

Tien minuten voor het einde werd Jonathan Blondel gewisseld voor de jonge Fries Deschilder. In de daaropvolgende fase kwam Joseph Akpala onzacht in aanraking met Pablo Ibanez, de Spaanse rechtsachter van Birmingham. Die bleef minutenlang bewusteloos liggen en werd uiteindelijk gewond afgevoerd.

Club probeerde nog, maar kon ook in de blessuretijd nauwelijks nog dreigen. In de slotfase flirtte Birmingham nog een paar keer met winst en net voor affluiten knalde Wade Eliott de winnende treffer voorbij een kansloze Coosemans. Een opdoffer voor Club, maar een niet eens onverdiende zege voor de bezoekers.

In de groep van Club Brugge eindigde de partij tussen Maribor en Braga op 1-1.

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.