Club Brugge genoemd in Duitse omkoopreportage

Redactie KW

De Duitse televisiezender ARD heeft in een reportage over omkoping de Europa League-wedstrijd Maribor-Club Brugge uit november 2011 genoemd. In die wedstrijd toverde Club Brugge een 3-0-achterstand in extremis om tot een 3-4-zege.

Het is Rudolf Stinner, ex-UEFA-medewerker en specialist op gebied van gokmisdrijven, die in de reportage ‘In de greep van de gokmaffia’ de bewuste uitspraken deed. “De avond voor Maribor-Club Brugge had een bron uit de Balkan me al gezegd dat ik de wedstrijd goed moest volgen”, aldus Stinner. “Het scenario dat mij door de bron was voorspeld voltrok zich. Tijdens het slot van de wedstrijd werden hoge inzetten opgemerkt. Uiteindelijk won de ploeg die zwaar achterstond.”

“Voetbaltactisch perfect te verklaren”

Toenmalig Club Brugge-coach Christoph Daum reageerde twee weken geleden bij het Duitse blad Bild. Toen verscheen het boek namelijk al, waarop de reportage gebaseerd is. “De auteur van dat boek (de Duitse journalist Benjamin Best, nvdr.) wordt beter naar de roddelrubriek verwezen”, zei ‘Herr Daum’. “Je mag ongewone zaken niet meteen verhalen op criminele feiten. Deze wonderlijke wedstrijd valt voetbaltactisch perfect te verklaren.”

“Niets te maken met gokpraktijken”

Ook Club Brugge zelf beweert bij hoog en bij laag niets te maken te hebben met gokpraktijken. “We hebben vernomen dat de wedstrijd besproken werd op de Duitse televisie, maar we zijn in geen enkel onderzoek betrokken”, melden de West-Vlamingen aan Sporza. “Het was een uitzonderlijk wedstrijdverloop, maar we speelden ook gewoon goed voetbal in de laatste 25 minuten. We wonnen met bloed, zweet en tranen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier