Club Brugge geeft donderdag uitsluitsel over beroep Carl Hoefkens

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge beslist donderdagochtend in samenspraak met de speler of het schorsingsvoorstel van één wedstrijd (en 100 euro boete) voor Carl Hoefkens aanvaard wordt. Het bondsparket wil een speeldag schorsing voor de rode kaart die de verdediger zaterdag pakte in de wedstrijd tegen AA Gent.

Omdat 1 mei een feestdag is, werd de bijeenkomst van het Sportcomité uitgesteld tot vrijdag, waardoor Carl Hoefkens dinsdag toch in actie kon komen tegen Standard. Als Hoefkens en zijn club de schorsing accepteren, mist de kapitein van Club Brugge zondag de topper tegen Anderlecht.

Weigert Hoefkens de schorsing, dan zal hij vrijdag voor het Sportcomité moeten verschijnen en gaat een eventuele schorsing zondagmiddag in. Als Hoefkens dan tegen die schorsing in beroep gaat, kan hij toch nog opdraven tegen Anderlecht, aangezien het beroep een opschorting van vijf dagen zou betekenen.

Hoefkens werd zaterdagavond uitgesloten in de confrontatie tegen Gent op de zesde speeldag van de play-offs, voor een strafschopfout op Tim Smolders. Club Brugge verloor de wedstrijd, waarin Hoefkens na acht minuten het openingsdoelpunt scoorde, met 2-1.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier