Club Brugge gaat in Europa League met 2-1 onderuit bij Hannover

Club Brugge heeft donderdag in zijn heenwedstrijd in de zestiende finales van de Europa League voetbal een 2-1 nederlaag geleden bij het Duitse Hannover 96. Club kwam kort na rust op voorsprong, maar zag Hannover in de slotfase nog tweemaal scoren.

Hannover, het nummer zeven uit de Bundesliga, begon het best aan de partij en Diouf kwam al in de negende minuut bijzonder dicht bij de openingstreffer, maar Figueras gooide zich nog net op tijd in de baan van de bal. Club herstelde nadien het evenwicht, maar voor echt gevaar zorgen zat er niet in. Beide teams gingen dan ook rusten bij een billijke 0-0.

Gelijk via Lestienne

Zes minuten na rust was het wel meteen raak, toen Lestienne een uitstekende voorzet van Stenman mooi tegen de touwen kopte. De Brugse treffer was het sein voor Hannover om een tandje bij te steken en doelman Kujovic kreeg steeds meer en meer werk. Eerst werd een owngoal van Donk nog wegens een vermeende fout onterecht afgekeurd, maar in de 73e minuut was het toch raak. De pas ingevallen Sobiech tikte van dichtbij in doel: 1-1.

Hannover had bloed geroken en bleef het Brugse doel bestoken. Tien minuten voor tijd ging de bal plots op de stip na een lichte fout van Donk op Sobiech. Schlaudraff bleef ijzig kalm en verschalkte Kujovic met een elfmeter ‘à la Panenka’: 2-1. Daar bleef het bij, al hadden de Duitsers nog enkele goede mogelijkheden op de 3-1. De terugwedstrijd in Brugge wordt op donderdag 23 februari afgewerkt.