Club Brugge en Zulte Waregem delen de punten

© BELGA
Redactie KW

Na een aangenaam kijkstuk stond 1-1 op het scorebord van Jan Breydel.

Club moest het stellen zonder de geblesseerde Jonathan Blondel, Victor Vazquez (niet volledig fit) verhuisde weer nar de bank. Enock Adu verscheen voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. In het basiselftal van Zulte Waregem verving Jens Naessens Habib Habibou, ook al licht geblesseerd.

In een geanimeerde eerste helft kon Maxime Lestienne al na 4 minuten de 1-0 op het bord gezet hebben. Hij onderschepte een slechte terugspeelbal van Davy De fauw, omspeelde Sammy Bossut, maar besloot in het zijnet. Club Brugge was baas in die beginfase. Toch waren er aan de overkant ook kansjes voor Thorgan Hazard en Olafur Skulason.

Simons zet penalty om

Na 17 minuten ontpopte De fauw zich echt tot de schlemiel van de eerste helft door Tom De Sutter neer te halen in de zestien. Timmy Simons toonde zich vanaf te stip beheerst in de afwerking: 1-0. Nauwelijks enkele minuten verwerkte Jens Naessens een vrijschop van Hazard tegen de lat. De fauw ontsnapte korte tijd later aan een tweede gele kaart voor een fout op Laurens De Bock.

Leye krijgt geen penalty

Club liet het niet aan zijn hart komen. Op het halfuur verdiende een passje van Lestienne op De Sutter beter dan een stiftertje naast het doel van Bossut. Het signaal voor Essevee om een tandje bij te zetten, maar Mathew Ryan hield zowel Mbaye Leye als Junior Malanda van de 1-1. Op slag van rust beging Brandon Mechele een overduidelijke penaltyfout op Leye, maar scheidsrechter Serge Gumienny sloot de ogen.

Essevee opent scherper na rust

Zulte Waregem kwam wakkerder uit de kleedkamers dan Club . Na een verwittiging van Karel D’Haene ging ook een voorzetschot van Leye bij een ingestudeerd nummertje op vrijschop van Hazard niet tegen de touwen. De Sutter veegde het leer van de doellijn.

Scheidsrechter Gumienny beleefde niet zijn gelukkigste namiddag in Jan Breydel, want ook in een por van Steve Colpaert in de rug van een wegspurtende Lestienne zag hij geen graten.

Inbrengen Berrier loont

Met Franck Berrier in plaats van Skulason ging Francky Dury meer risico’s nemen. Na een snelle counter kopte diezelfde Berrier een voorzet van Naessens in de handen van thuisdoelman Ryan. Club kwam er veel minder aan te pas in die tweede helft, maar buigen deed het niet. Tot Berrier slim Leye kon vrij tikken. Naessens had het inzenden van de Senegalees maar binnen te duwen: 1-1.

Blauw-zwart gaf zich nog niet gewonnen. Nadat het weer een penaltyfout claimde – dit keer op Björn Engels – trof Lestienne de paal. Aan de overzijde zoefde een schot van Thorgan Hazard maar net over.

De spanning was te snijden, maar aan de 1-1 veranderde niets meer. Een op basis van het wedstrijdbeeld terechte puntendeling.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier