Club Brugge en Westerlo spelen geen barrageduels meer

Redactie KW

Het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft zaterdag beslist om de barrageduels tussen Westerlo (winnaar van Play-Off II) en Club Brugge (nummer vier in Play-Off I) te schrappen.

Omdat Westerlo zich plaatste voor de finale van de Beker van België waren de Kempenaars al zeker van een Europees ticket. Tegenstander Standard Luik plaatste zich immers dankzij een tweede plaats in de competitie voor de derde voorronde van de Champions League, waardoor het aan de Beker verbonden ticket voor de Europa League automatisch naar Westerlo gaat.

De barragewedstrijden, die voorzien waren op woensdag 25 en zondag 29 mei, zouden dus enkel nog uitsluitsel moeten brengen over welke club het beste Europese ticket in handen zou krijgen. Omdat het seizoen al meer dan lang genoeg geduurd heeft, werd er zaterdag beslist om die barrageduels nu te schrappen.

Westerlo verloor zaterdagavond de bekerfinale met 2-0 van Standard en treedt aan in de vierde voorronde van de Europa League. Club Brugge moet pas in de derde EL-voorronde aan de bak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier