Club Brugge en Anderlecht delen de punten

Club Brugge en Anderlecht hebben in de topper van de vijfde speeldag 1-1 gelijkgespeeld in het Jan Breydelstadion. Vadis opende in de 84e minuut van op de stip de score voor de thuisploeg, Jovanovic sleepte in de blessuretijd alsnog een punt uit de brand voor de Brusselaars, die twee strafschoppen misten.

In een zinderende beginfase kwam Anderlecht het dichtst bij het
openingsdoelpunt. Scheidsrechter Boucaut legde na vijf minuten de bal op de stip na een fout van Hoefkens op Jovanovic aan de rand van de zestien, maar Colin Coosemans redde de Brugse meubelen na een te zwak getrapte elfmeter van de Serviër.

Club kwam gretiger uit de kleedkamers, maar de bal ging een tweede keer op de stip na een fout van Coosemans op de doorgebroken Canesin. De Club-doelman moest met rood het veld verlaten en zijn 17-jarige vervanger Sven Dhoest debuteerde meteen in eerste klasse door de strafschop van Kljestan te stoppen. Het strafschoppenfestijn ging daarna gewoon verder. Gillet stopte De Jonghe foutief af in de zestien en Vadis aarzelde niet: 1-0. De Bruggelingen dachten dat de buit binnen was, maar daar besliste Jovanovic met de late gelijkmaker (1-1) anders over.

Bron: Belga