Club Brugge doet Carlos Bacca voorstel voor 3,5 jaar

Redactie KW

Club Brugge heeft met de Colombiaanse club Atletico Junior een akkoord bereikt over de transfer van de 25-jarige aanvaller Carlos Bacca. Bacca reist eerstdaags naar België af om er medische testen af te leggen. Zijn die testen positief, dan ondertekent de Colombiaan een contract voor drieënhalf jaar bij blauwzwart.

Carlos Bacca, geboren op 8 september 1986, is een stevige, snelle spits die onlangs werd uitgeroepen tot Gouden Schoen in Colombia. Hij pakte de landstitel met Atletico Junior en scoorde afgelopen jaar nog 24 doelpunten, onder meer in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. Hij werd daarmee ook Colombiaans topschutter.

Club Brugge volgde Bacca al sinds afgelopen zomer. Eind december bereikte het een persoonlijk akkoord met de spits. Woensdagavond werden ook met Atletico Junior de laatste details voor een definitieve overgang afgerond.

Het is de eerste versterking in deze transferperiode voor Club Brugge. Bacca wordt naast KV Mechelenspits Jaime Ruiz de tweede Colombiaan in de Belgische eerste klasse. Zijn transfersom wordt op 2,5 miljoen euro geraamd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier