Club Brugge boekt eerste zege in 2013

Club Brugge versloeg OH Leuven met 3-1 en won zo zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.

Club Brugge ging meteen op zoek naar een doelpunt, maar Bacca krulde de bal iets voor het kwartier spelen net binnen het bereik van Bailly. De Bruggelingen bleven de betere ploeg en speelden verschillende kansen bij elkaar. Een schot van Vazquez verdween in het zijnet en Bailly pakte met een schitterende reflex uit op een nieuwe poging van Bacca. Vijf minuten voor de rust was OHL voor het eerst gevaarlijk. Kujovic toonde zich echter attent op de poging van Geraerts en de herneming van Chuka. De rust werd bereikt bij 0-0, ondanks een dominerende thuisploeg.

In de tweede helft zorgde OH Leuven voor de eerste dreiging, maar Kujovic hield zijn team opnieuw recht op een poging van Karuru. Een minuut later moest de doelman van Club Brugge zich toch gewonnen geven. Geraerts kwam alleen voor doel en kon de 0-1 gemakkelijk in doel deponeren. Brugge reageerde meteen, maar Bacca miste de kans op de gelijkmaker.

Na een uur spelen moest OHL verder met tien man na de uitsluiting van Thompson. Brugge profiteerde meteen en scoorde in een paar minuten twee keer. Lestienne zette de 1-1 op het bord, Refaelov scoorde na een actie met de ingevallen Gudjohnsen de 2-1. Een kwartier voor tijd moest ook Club Brugge met tien man verder na een rode kaart voor Larsen, maar even later besliste Trickovski de partij helemaal, 3-1.