Club Brugge bevestigt transfer Laurens De Bock

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge bereikte zaterdag een akkoord met Laurens De Bock en Lokeren voor een onmiddellijke overgang van de speler tot 30 juni 2017. Met zijn overgang zou zo’n drie miljoen euro gemoeid zijn.

Laurens De Bock reist zondag af naar het oefenkamp van Club Brugge in Marbella en zal daar aansluiten bij de groep. De nieuwbakken Rode Duivel, die één selectie telt voor de Belgen, kan zowel als centrale verdediger, linksachter, linksmidden als op positie zes worden uitgespeeld.

De 20-jarige De Bock, die al tien jaar bij Lokeren speelt, kon ook naar Anderlecht, maar koos uiteindelijk voor de West-Vlamingen. “Het is een fantastisch gevoel om deel te kunnen uitmaken van een topclub in België. Club wou me deze zomer al en ook ik wou graag de stap zetten. Nu is het er uiteindelijk toch van gekomen en daar ben ik zeer blij om”, klonk het.

“We zijn blij dat we eruit zijn geraakt, want Laurens was voor vele clubs een prioriteit”, stelde gedelegeerd bestuurder Vincent Mannaert. “Het siert hem en zijn entourage dat ze nog niet voor het grote geld in de Premier League hebben gekozen en de juiste sportieve stappen willen zetten. Door het vertrek van Jordi Figueras waren we op zoek naar een linksvoetige verdediger. Laurens is jong, Belg, sinds kort Rode Duivel en bewees in zijn meer dan 80 wedstrijden met Lokeren meerdere posities aan te kunnen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier