Club Brugge betaalt Stijn Stijnen nog 1 miljoen euro

Redactie KW

Maandag werd de overeenkomst tussen doelman Stijn Stijnen en Club Brugge na onderling overleg opgezegd. Dat gebeurde nadat er commotie was ontstaan over beledigende taal op het forum van de club, van op de computer van Stijnen. Nu ploos Het Laatste Nieuws uit dat Club Brugge Stijnen nog twee jaar zou betalen, goed voor een som van ongeveer 1 miljoen euro.

Stijnen had in 2010 nog maar net een nieuw en stevig contract weten te versieren, voor nog eens vier jaar. (tot juni 2015) Dat hij nu twee jaar doorbetaald wordt, kan gezien worden als een middenweg. Het compromis kwam er verrassend snel, terwijl sommigen al een lange juridische strijd verwachtten. Stijnen werd vertegenwoordigd door topadvocaat Johnny Maeschalck en manager Renée Vandermeersch, Club Brugge door advocaat Jesse De Preter.

Toekomst in België

Ondertussen wordt er ook al weer nagedacht over de sportieve toekomst van de verguisde doelman, want na het verbreken van zijn contract kan Stijnen naar een nieuwe ploeg. Het buitenland leek eerst de enige optie, maar ondertussen zijn er toch al enkele Belgische eersteklassers die Stijnen nog een kans willen geven. Onder meer STVV, Charleroi, Eupen en KV Mechelen sluiten niks bij voorbaat uit.

(FV – Bron HLN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier