Club Brugge: 3 spelers krijgen boete, Dirar naar B-kern

Redactie KW

Het bestuur van Club Brugge heeft dinsdag bij monde van voorzitter Pol Jonckheere een deel van de spelersgroep terechtgewezen. Het bestuur is ontgoocheld in de mentaliteit van de spelers. Nabil Dirar, Ivan Perisic en Vadis Odjidja kregen een boete. Dirar is bovendien voor onbepaalde tijd naar de B-kern verwezen door zijn houding tijdens de groepsbespreking maandag.

Dirar
Zondag ontsnapte de Marokkaan nog aan rood in de competitiewedstrijd tegen Lokeren (1-0 verlies) na een aanslag op de benen van Tiko. Voor Dirar wordt het niet het eerste uitstapje naar de B-kern. Tijdens de voorbereiding van het seizoen kwam hij niet opdagen voor de fandag van blauw-zwart. Een dag later zwaaide Dirar met een doktersbriefje, maar dat viel bij trainer Adrie Koster niet in goede aarde. Na enkele weken in de B-kern mocht de Marokkaanse virtuoos opnieuw aansluiten bij de A-ploeg. Ook vorig seizoen werd Dirar een tijdje uit het eerste elftal verbannen omdat hij te laat terugkeerde na een interland met de Marokkaanse nationale ploeg. Op het incident van afgelopen zondag wilde trainer Adrie Koster niet expliciet terugkomen. “Soms kan je te ver gaan”, reageerde Koster kort.

“We hebben een aantal zaken duidelijk gesteld”, verklaarde dan weer sportmanager Luc Devroe. “We zijn zeer ontgoocheld na de wedstrijd van zondag. Maar dat is niet de eerste keer. Het was ook al zo na Cercle en Germinal Beerschot.”

Fans

Het bestuur is ook niet tevreden over het gebrek aan respect voor de fans tijdens en na de wedstrijden. “De voorzitter heeft de spelers nog eens uitdrukkelijk op hun plichten gewezen. Kapitein Carl Hoefkens beklemtoonde dat voor Club spelen een eer moet zijn. “De fans van Club Brugge zijn niet kritischer dan elders. Een slechte pas is geen schande als de speler zich ten volle geeft. De mededeling van de voorzitter is hard aangekomen. We moeten nu meer mentaliteit tonen.”

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier