Chris Bolle wint Brugse trofee voor sportverdienste

Redactie KW

Michael Goossens ontving de jeugdtrofee.

In de Magdalenazaal werden dinsdagvond de Brugse kampioenen gehuldigd. Discuswerper Philip Milanov werd zoals verwacht sportman, door onder meer zijn zilveren medaille op het WK discuswerpen. En het beste Belgische resultaat ooit tot dan toe.

Katrien Delaender (Brugse Zwemkring) behaalde vorig jaar zes nationale titels in evenveel disciplines in het zwemmen, in de leeftijdscategorie 40-45 jaar. Club Brugge werd sportploeg. Blauw-zwart eindigde in 2015 als vicekampioen, won de beker van België en werd kwartfinalist in de Europa League.

De trofee voor sportverdienste ging door de Brugse sportraad naar Chris Bolle en dit omwille van zijn hele loopbaan die startte als kernspeler op het hoogste niveau van gewezen topbasketbalclub Avanti Brugge, vervolgens als coach. In een latere fase was zijn werk als gemotiveerd trainer, coach en/of begeleider van jeugdploegen. Tot slot werd hij nog bereid gevonden om het voorzitterschap van damesbasketbalclub DB Brugge op zich te nemen.

Michael Goossens (Turnkring Rust Roest Brugge) werd gelauwerd met de jeugdtrofee. Hij traint als trampolinespringer acht uur per week, met daarnaast wekelijkse trainingen met het nationale team in Gent. De Bruggeling werd vorig jaar provinciaal, Vlaams en nationaal kampioen en behaalde ondermeer een vierde plaats op de Wereldbeker in het Spaanse Valladolid.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier