Charleroi bezorgt BC Oostende eerste competitienederlaag sinds november

© BELGA
Redactie KW

Basketbalclub Oostende heeft vrijdagavond zijn eerste nederlaag in 9 competitiewedstrijden gehaald. Oostende verloor in Charleroi: 77-65.

Eerst Allen en daarna Randle waren de grootste overwinnaars. Oostende vond ditmaal geen antwoord op het sterke bordenspel van de Karolo’s. Coach Gjergja, die twee jaar bijtekende, moest het stellen zonder de zieke Drobjnak. Bij de thuisploeg waren zowel Walsh (teen) en Beghin (knie) afwezig. Djordjevic bracht samen met Wright en Lojeski meteen de eerste tienpuntenkloof op het bord (11-21).

Charleroi met ‘speelvogel’ Randle hing als los zand aan elkaar. Weinig tempo en vooral weinig inspiratie. Toch profiteerde het van de foutenlast van centers Wright (3) en Wilkinson (3) om via Allen terug langszij te komen (25-25). Steinbach zorgde voor wat meer organsatie. Beide ploegen stapelden de missers en balverliezen op.

11 missers

Na de rust (31-33) kwam de animo terug. Lojeski zorgde op zijn eentje voor wat Oostendse ademruimte (45-50). Toch kreeg hij te weinig steun om definitief uit te lopen.Ex-Oostendenaar Devin Green ontwaakte en plukte met Massot de ene aanvallende rebound na de andere. Dit zorgde voor een ploegtotaal van 15 stuks. Daarbij vond ,een zo vaak irriterende Randle (5/16) ,net op tijd zijn juiste ritme en afstand (68-61). Oostende wilde wel maar faalde vooral op de vrijworplijn (11 missers). Dit gecombineerd met 15 balverliezen zorgde voor de eerste nederlaag sinds november.

(JLO)

Charleroi: Steinbach 4, Allen 22, Hamilton 3, Green 13, Dandridge 7, Riddick 5, Jadin 0, Massot 6, Randle 17.

Oostende: Katnic 3, Serron 3, Stojic 9, Wilkinson 9, Salumu, De Thaey, Djordjevic 2, Wright 11, Lojeski 26.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier