Cercle zwaar onderuit op slotspeeldag

Op de laatste speeldag in de eindronde van de tweede klasse heeft Cercle het behoud niet met een zege kunnen vieren. Het werd 5-0 in en tegen Westerlo.

Trainer Lorenzo Staelens gaf de kans aan enkele spelers die nog niet veel speelminuten vergaarden dit seizoen. Zo kwamen onder meer Braafhart, Portier en Dickoh nog eens aan de aftrap. Het was evenwel Westerlo dat zijn thuissupporters in de laatste thuismatch wilde plezieren. Net voor rust maakte Wilmet er 1-0 van.

Geen beterschap na rust voor de West-Vlamingen, integendeel. Van Belle verdubbelde de Westelse voorsprong en ook doelman Bart Deelkens mocht vieren. Twee maal zelfs. Hij zette twee strafschoppen om. De 5-0 van Laureys was nog een formaliteit.

Een zware nederlaag dus voor groen-zwart, dat vorige donderdag wel al het behoud veilig stelde thuis tegen Moeskroen-Péruwelz. Zo komt er een einde aan een lang en tumultueus seizoen.