Cercle wint bekermatch tegen KV Oostende met 2-1

Woensdagavond werkten Cercle Brugge en KV Oostende de heenmatch van de kwartfinales van de Beker van België af. Cercle haalde het in de eigen zandbak met 2-1.

Bij Cercle Brugge begon Eidur Gudjohnsen uit voorzorg op de bank, KV Oostende begon met zijn sterkst mogelijke ploeg. Cercle nam direct het initiatief, maar in de openingsfase creëerde het amper kansen. Na 23 minuten was de eerste echte kans toch prijs : Bakenga liet doelman Dumesnil kansloos. KVO moest even bekomen en Cercle dreigde via Van Eenoo en Bakenga. Telkens was Dumesnil attent. KVO prikte nog tegen via Laurent Depoitre, maar zijn poging ging naast.

KVO kwam het best uit de kleedkamer en na vijf minuten mikte Jamaïque Vandamme op de deklat. KV Oostende drong aan en Cercle probeerde het nu op de counter. Op zo’n uitbraak mikte Bakenga onbegrijpelijk op de paal. Iets later werd het dan toch 2-0. Gregory Mertens zette een strafschop, na een aangeschoten handsbal, om.

KVO leek te zich neer te leggen bij de 2-0, maar in de slotfase zorgde Niels De Schutter na een corner voor de 2-1. De terugmatch in Oostende, halfweg januari, wordt dus nog spannend.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Zeewacht en Brugsch Handelsblad.