Cercle verslaat Zulte Waregem, maar moet halve finale beker aan Essevee laten

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem speelt over twee weken de halve finale van de Cofidis Cup tegen AA Gent, dat dinsdagavond KV Kortrijk wipte. Nadat het de heenmatch met 1-0 had gewonnen van Cercle, verloor het woensdagavond 3-2 in Brugge, maar de twee doelpunten op verplaatsing gaven de doorslag.

Cercle moest het in zijn eerste officiële wedstrijd van 2015 stellen zonder Frederik Boi (geblesseerd) en Michael Uchebo (geschorst). Ismaila N’Diaye, aangetrokken van KV Kortrijk, kwam meteen aan de aftrap, net als de teruggekeerde Arne Naudts. Bij Zulte Waregem geen Jens Naessens en Davy De fauw, beiden geblesseerd. Ook Sven Kums (ziek?) liep er niet bij, de nog altijd aan Anderlecht gelinkte Thorgan Hazard wel.

Op de eerste echte kans was het 9 minuten wachten. Toen bracht Théo Bongonda de bal na een mooie persoonlijke actie voor, maar niemand kon het op de doellijn rollende leer binnentikken. Zulte Waregem toonde veldoverwicht. Na ruim een kwartier moest thuisdoelman Joris Delle een goede kopbal Mamoutou N’Diaye uit de rechterbenedenhoek halen.

Naudts scoort niet alleen in derde

Cercle bakte er in dat eerste halfuur niet veel van, tot Arne Naudts na zijn uitleenbeurt aan derdeklasser RC Mechelen bewees dat hij ook twee niveaus hoger het doel weet staan. Hij tikte aan de tweede paal een voorzet van Hans Cornelis binnen en de vereniging stond tegen de gang van het spel in 1-0 voor. Vervolgens liet Idrissa Sylla tot twee keer toe de gelijkmaker liggen voor de bezoekers: eerst oog in oog met Delle en vervolgens met een poging van op afstand die slechts luttele centimeter naast ging.

Maar dat bleek pas uitstel. Kort voor rust poeierde Bongonda een op het eerste gezicht verloren voorzet van Ibrahima Conté onhoudbaar binnen: 1-1.

Hazard neemt twijfels bij Essevee weg

De tweede helft was nog geen kwartier ver toen Thorgan Hazard – wie anders? – de kwalificatie veilig stelde voor Essevee met een gekruist schot buiten het bereik van Delle. Cercle was in vergelijking met de heenmatch te fel verzwakt om aanspraak te maken op kwalificatie voor de halve finale. De ingevallen Junior Kabananga illustreerde dat mooi in de 73ste minuut door een opgelegde kans pal op de bezoekende doelman Sébastien Bruzzese te besluiten. De bezoekers mochten naar believen counteren, maar toonden zich veel te nonchalant in de zone van de waarheid.

Scheidsrechter Alexandre Boucaut werd in de slotfase nog op een fluitconcert van het thuispubliek getrakteerd omdat hij coach Lorenzo Staelens, die zijn ongenoegen uitte over een aantal beslissingen van de spelleiding, naar de tribune verwees. Zoon Alessio en Kabananga konden het leed ten huize Staelens nog enigszins verzachten door kort voor affluiten de 2-2 en de 3-2 te maken. Verder kwam de thuisploeg niet meer.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, onder meer edities Het Wekelijks Nieuws Gaver en Het Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier