Cercle met 0-1 de boot in tegen Standard

Vicekampioen en bekerwinnaar Standard Luik heeft met 0-1 gewonnen op het veld van Cercle Brugge. Een doelpunt van Batshuayi vlak na de rust bleek voldoende om de drie punten mee naar Luik te nemen.

In een spektakelarme eerste helft was de eerste kans voor de thuisploeg, maar daarna zakte Cercle helemaal weg. De Rouches namen de wedstrijd in handen en dat resulteerde vlak na de rust in het knappe openingsdoelpunt. Nieuwkomer Serge Gakpé stuurde Batshuayi diep met een geniaal hakje en oog in oog met invallersdoelman Coppens aarzelde die niet: 0-1.

Gelijkmaker kwam niet

Cercle drong daarna nog wel aan, maar de gelijkmaker viel niet. Dankzij de zege springt Standard over KV Kortrijk en Club Brugge met 41 punten naar de derde plaats in de rangschikking, op negen punten van leider Anderlecht. Club Brugge moet in de slotwedstrijd van de 23e speeldag wel nog op bezoek bij Bergen. Cercle blijft op de zevende plaats met 34 punten.