Cercle Brugge zwaar onderuit bij Anderlecht

Competitieleider Anderlecht heeft de slotwedstrijd van de 28ste speeldag met 4-0 gewonnen van Cercle Brugge.

Cercle hield in de eerste helft goed stand en bij de rust stond de 0-0 nog op het scorebord in het Vanden Stockstadion. Na de pauze kon de Belgische recordkampioen dan toch afstand nemen. Gillet opende na 56 minuten de score door een strafschop in de herneming voorbij doelman Coppens te trappen. Tien minuten later ging de bal opnieuw op de stip na een overtreding op Suarez aan de rand van de zestien. Deze keer zette Mbokani zich achter de bal en ‘Dieu’ miste niet: 2-0. Amper een minuut later dikte Mbokani verder aan tot 3-0, de ingevallen Kabangu zette met zijn eerste doelpunt in het paars-witte shirt de 4-0 eindstand op het scorebord.

In de stand heeft Anderlecht nu 63 punten, acht punten meer dan Club Brugge. De West-Vlamingen haalden het eerder op de dag met 1-0 van Standard. AA Gent volgt op de derde plaats met 53 punten. Cercle blijft vierde met 46 punten, eentje meer dan Standard. Racing Genk sluit de top zes af met 43 punten. In de strijd om Play-off I blijft het met nog twee speeldagen voor de boeg dus bijzonder spannend. Ook KV Kortrijk (7e met 43 punten) en Lokeren (8e met 40 punten) maken nog kans om in de top zes te eindigen.