Cercle Brugge wint tweede keer in een week

© BELGA
Redactie KW

Na de derbyzege tegen Club Brugge, won Cercle Brugge nu ook bij Waasland-Beveren. Thibaut Van Acker scoorde het enige doelpunt.

In de aanvangsfase van de wedstrijd was er weinig te beleven op de Freethiel. In wind en regen dreigden beide teams vooral met vrije trappen. Het was Waasland-Beveren dat net voor het halfuur een eerste keer echt gevaarlijk was. Ivan Trickovski, gehuurd van Club Brugge, leek te scoren, maar Mertens stond goed opgesteld op de doellijn. Zowel Coosemans als Cercle-doelman Delle werden verder niet meer bedreigd in de eerste helft.

Van Acker scoort enige treffer

De thuisploeg begon het best aan de tweede helft en probeerde het via Oumarou en opnieuw Trickovski. Toch was het Cercle dat op voorsprong kwam. Waasland-Beveren verzuimde de bal weg te trappen en zo kreeg Thibaut Van Acker het leer in zijn voeten. De middenvelder twijfelde niet en knalde op het uur mooi voorbij Coosemans.

Maric, Rowell en Trickovski bleven voor gevaar zorgen bij Waasland-Beveren, waar ook Veselinovic de aanvalslinie kwam versterken. Een kwartier voor tijd pakte Rowell echter zijn tweede gele kaart na een overtreding op doelpuntenmaker Van Acker. Ook met tien tegen elf kwam de volgende kans van de thuisploeg. Trickovski, de beste man bij Waasland-Beveren, slingerde de bal gevaarlijk voor doel, maar Veselinovic kon niet afwerken. Het bleef bibberen voor Cercle, want even later kwam er opnieuw een uitstekende mogelijkheid voor invaller Veselinovic, die naast kopte. In de slotminuten kreeg Demjan nog een kans op de gelijkmaker, maar ook hij kreeg zijn kopbal niet binnen het kader. Cercle Brugge haalde Uchebo nog naar de kant voor Monachello, maar de vereniging snakte vooral naar het laatste fluitsignaal.

Na de twee overwinning deze week staat Cercle nu in de linkerkolom van het klassement.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier