Cercle Brugge wint op een diefje van AA Gent

Na een zwakke partij keerde Cercle Brugge toch met de drie punten terug uit het Ottenstadion. AA Gent domineerde, maar dankzij een ijzersterke doelman Verbist en een penalty trokken de Bruggelingen aan het langste eind.

AA Gent zorgde meteen voor gevaar via El Ghanassy. Hij sneed mooi naar binnen, maar leverde dan een zwak schotje af. Meteen daarna ging hij weer op wandel door de verdediging van Cercle Brugge, maar Ljubijankic kon er net niet zijn teen tegen plaatsen. Cercle reageert meteen via zijn nieuwe Portugese aanwinst Rudi. Hij leek op weg, maar werd twijfelachtig afgefloten voor buitenspel. Na tien minuten kwam Gent met de schrik vrij wanneer Ba de bal na een vrije trap tegen zijn eigen deklat kopte. De wedstrijd ging vervolgens goed op en af zonder echt doelgevaar. Na iets meer dan twintig minuten klom Cercle bijna op voorsprong, maar Foley kwam net te laat om een kopslag van Evens binnen te schuiven. De thuisploeg begon meer en meer te dreigen, maar de bal wou maar niet in doel. Iets voor de pauze hield Verbist de bezoekers met een meesterlijke redding recht op een kopslag van Coulibaly. Meteen daarna redde Viaene een doelpoging op de lijn. Ondanks de vele kansen voor de thuisploeg stond de 0-0 nog altijd op het scorebord aan de rust.

Na de rust was de eerste kans opnieuw voor Gent. Jorgensen dook alleen voor doelman Verbist, maar die breide een vervolg aan zijn ijzersterke eerste helft. Daarna toch een kans voor Cercle, maar ze troffen twee keer in dezelfde fase de paal. De bezoekers proberen zich in de match te knokken, maar opnieuw moet Verbist zijn ploeg recht houden. Eerst op een poging van Nahayo, daarna hield hij de doorgebroken Ljubijankic van een zekere treffer. Gent bleef aandringen voor dat verdiende doelpunt, maar kreeg tien minuten voor affluiten een koude douche. D’Haene leek weg te glijden in de zestien, maar scheidsrechter Vervecken kende geen genade. Bovendien kreeg Nahayo zelfs een tweede gele kaart onder zijn neus geschoven. Iachtchouk liet het echter niet aan zijn hart komen en zette de 0-1 op het bord. Gent bleef domineren, maar slaagde er niet meer in om de netten te doen trillen. Zo nam Cercle Brugge op een diefje de drie punten mee uit het Ottenstadion. (SM)