Cercle Brugge wil wedstrijd tegen Charleroi niet opnieuw spelen

Redactie KW

Cercle Brugge heeft een verzoekschrift bij de rechtbank ingediend om de wedstrijd tegen Charleroi niet te laten doorgaan. Cercle gaat akkoord met de stelling van Lierse die naar de Brusselse rechtbank van eerste aanleg trok om de bewuste competitiewedstrijd niet te laten doorgaan.

Lierse heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg gedaagd in de hoop de competitiewedstrijd van 23 maart tussen Charleroi en Cercle Brugge niet te laten doorgaan. Cercle Brugge heeft nu beslist om ook een verzoekschrift bij de rechtbank neer te leggen. Dat maakte Cercle Brugge vrijdag bekend.

“Cercle Brugge gaat akkoord met de stelling van Lierse en zal als zeker benadeelde partij vrijwillig tussenkomen in de dagvaarding die Lierse tegen de KBVB in kortgeding inleidt bij de rechtbank”, luidde de korte mededeling van Cercle. Beide clubs eisen nu dat de 0-5 forfaitnederlaag opgenomen wordt in het eindklassement van 20 maart.

Wat voorafging

De Belgische Arbitragecommissie voor de Sport (BAS) besliste donderdag dat de wedstrijd tussen Charleroi en Cercle toch moet worden gespeeld. De wedstrijd werd destijds afgelast omdat er te veel sneeuw op het veld lag. Charleroi kreeg een 0-5 forfaitnederlaag opgelegd omdat de club er volgens de KBVB niet alles aan had gedaan om de match te laten plaatsvinden.

Volgens Lierse, dat samen met Charleroi en Eupen in een bikkelharde degradatiestrijd verwikkeld is, respecteert de KBVB de eigen reglementen niet. “Elke club moet er voor zorgen dat haar velden bespeelbaar zijn. Artikel 7, punt 5 van de statuten van de Pro League legt dat ondubbelzinnig op”, stellen de Pallieters. Daarnaast is Lierse van mening dat het BAS niet bevoegd is om een uitspraak te doen in het dossier.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier