Cercle Brugge verzekert zich ondanks nederlaag van behoud in eerste klasse

Moeskroen-Péruwelz kwam met 1-2 winnen in het Jan Breydelstadion, maar had een grotere zege nodig om Cercle van eindrondewinst te kunnen houden.

In het andere duel ging Westerlo met 0-2 zegevieren bij Woluwe, maar beide ploegen kwamen op de voorlaatste speeldag van de nacompetitie niet meer in aanmerking voor promotie.

Smolders scoort penalty

Een nerveus en slordig spelend Cercle Brugge kwam kort na het kwartier op een 0-1-achterstand nadat thuisspeler Joey Godee de lat had geviseerd.

Cercle, met Van Eenoo en Bakenga in de plaats van Vidarsson en Godee, maakte de achterstand in het begin van de tweede helft al ongedaan door een penaltydoelpunt van Tim Smolders. Groen-zwart controleerde van dan af het gebeuren tot Ruiz in de laatste minuut met zijn tweede van de avond de winnende treffer voor de bezoekers aantekende, maar dat bleek onvoldoende. Cercle was immers op de openingsspeeldag met 0-3 in Moeskroen gaan winnen.

Domper op de feestvreugde bij de thuisploeg was het overlijden van de vader van reservedoelman Jo Coppens kort voor de wedstrijd.