Cercle Brugge verslaat Standard

Cercle Brugge heeft zondag in eigen huis met 4-1 (rust: 1-0) gewonnen van landskampioen Standard Luik in de laatste wedstrijd van de 7e speeldag in de Belgische voetbalcompetitie.

Stijn De Smet bracht de thuisploeg net voor rust met een afgeweken vrije trap op voorsprong. Zeven minuten na rust bracht Mohamed Sarr de Luikenaars langszij, maar niet lang daarna, in de 61e minuut, scoorde Anthony Portier de 2-1. In de slotfase legden Frederik Boi (88.) en opnieuw Stijn De Smet (90.+1) de eindstand vast.

Standard moest lange tijd met 10 en op het einde zelfs met 9 spelen, na de uitsluitingen van Dante (40.) en Ingrao (82.).
In de stand ziet Standard aan de leiding Anderlecht naast zich komen. Beide ploegen hebben 16 punten. Club Brugge, dat eerder op de avond met 0-1 won bij Roeselare, volgt als derde met 14 punten, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Cercle Brugge staat 8e met 10 punten. (Bron: Belga)