Cercle Brugge verliest tegen Bergen

Cercle Brugge kon vanavond geen vervolg breien aan de eerste overwinning onder Lorenzo Staelens. Het verloor van Bergen met 3-2.

De Bruggelingen begonnen sterk aan de wedstrijd. Na amper 7 minuten werkte Bakenga de bal in twee tijden voorbij Berthelin over de doellijn. Het antwoord van Bergen liet echter niet lang op zich wachten. Perbet was erg bedrijvig en trok de thuisploeg nog geen kwartier later langszij met een scherp schot.

Ook na de rust kwam de ploeg uit Henegouwen het sterkst voor de dag. Van Imschoot plaatste de bal na een uitschuiver in de Brugse verdediging met rechts in de verste hoek. Toch gaf Cercle niet af, want niet veel later tekende de spits van Cercle, Bakenga, voor zijn tweede van de avond. De Noorse spits schudde zijn belager af en wipte de bal met buitenkant voet over de hulpeloze Berthelin. Tegen het einde van de partij was het toch weer Bergen dat definitief de bovenhand nam. Lepicier liep gepast in op een vrije trap van Matumona en zorgde zo voor de 3-2 eindstand.