Cercle Brugge verliest op het veld van Charleroi

Cercle Brugge verzamelde enkele doelkansen in de eerste helft, maar ging na de rust kansloos onderuit. De Bruggelingen verloren uiteindelijk met 2-0.

De partij kwam traag op gang, maar het was Cercle Brugge dat voor de eerste dreiging zorgde na een kwartier spelen. Boi kwam alleen voor doelman Mandanda, maar de Fransman pakte uit met een prachtige redding. Meteen daarna nam Wils de thuisdoelman onder vuur, maar opnieuw gaf hij geen krimp. Charleroi vond het welletjes en zorgde ook voor wat dreiging. Milicevic kon heel het veld oversteken en legde de bal naar Kaya die zijn poging over de lat zag vliegen. Daarna kabbelde de wedstrijd verder tot Kebano zich knap vrijkapte en op de lat besloot. De 0-0 bleef dus op het bord.

Charleroi ging in het begin van de tweede helft op zoek naar het openingsdoelpunt en in de 65ste minuut was het zover. Kebano ging op wandel door de bezoekende verdediging en klopte Delle met een gekruist schot, 1-0. De thuisploeg had de smaak te pakken, want vijf minuten later stond het al 2-0. Dewaest, ex-speler van KSV Roeselare, kopte de bal tegen de netten. Tien minuten voor tijd was het bijna opnieuw raak voor Charleroi, maar deze keer was Delle bij de pinken. In de slotfase kwam Cercle nog eens dreigen, maar doelman Mandanda was onklopbaar.