Cercle Brugge verliest heenmatch finale Play-Off 2

Cercle Brugge heeft vrijdagavond de heenwedstrijd van de finale van Play-Off 2 met 3-0 verloren van Westerlo. Maandagavond volgt de return in het Jan Breydelstadion.

In het Westelse Kuipke kwamen amper 2.500 toeschouwers opdagen voor de heenmatch van de finale van Play-Off 2. De thuisploeg opende meteen gevaarlijk via Paulo Henrique, al goed voor tien doelpunten in de laatste negen wedstrijden. De Braziliaan miste zijn eerste kans, maar trof na amper vier minuten raak na een vrije trap van Jakovenko. Cercle leek even van slag, maar groeide in de wedstrijd. Net voor de pauze kreeg het een uitgelezen kans op de gelijkmaker: Oleg Iachtchouk werd in de zestien neergehaald door doelman Bart Deelkens en ref Luc Wouters legde de bal op de stip. Dominic Foley miste de elfmeter evenwel.

Na de pauze verdubbelde Paulo Henrique de score. Cerclecoach Bob Peeters gooide met Owusu een nieuwe spits in de strijd, maar Cercle kon het tij niet keren. Nog eens tien minuten later tekende Ngolok op de counter voor de 3-0. Hans Cornelis solliciteerde in de slotfase nog naar een rode kaart, maar ref Wouters hield het bij geel.

Cercle moet maandagavond voor eigen volk die scheve situatie proberen recht te zetten, als het alsnog Europa in wil.