Cercle Brugge verliest eerste wedstrijd van 2013 met 1-2 van Zulte-Waregem

De afgelopen weken werden heel wat wedstrijden afgelast en daardoor was dit duel met Zulte-Waregem de eerste wedstrijd van 2013 voor Cercle Brugge. Ze verloren in extremis met 1-2.

Cercle Brugge begon traag aan hun eerste wedstrijd van 2013 maar ze kwamen toch, tegen het gang van het spel in, op voorsprong. Uchebo kreeg genoeg tijd om de bal in de verste hoek voorbij Bossut te plaatsen en het stond 1-0 na een dik half uur. De West-Vlamingen konden die voorsprong maar een tiental minuten vasthouden want Leye scoorde enkele minuten voor de rust nadat een kopbal van Skulason op de lat landde. Diezelfde Skulason maakte er bijna 1-2 van, enkele minuten voor het einde van de eerste helft, maar een reflex van Verbist hield de score op een 1-1 gelijkspel aan de rust.

De tweede helft bestond uit enkele goede kansen voor beide ploegen, maar er viel geen enkele goal. Pas in de slotfase van de wedstrijd kan Delaplace de overwinning schenken aan Zulte-Waregem. Met wat geluk week het schot van Delaplace af waardoor Verbist compleet op het verkeerde been stond. Zulte-Waregem blijft tweede in de competitie, voor Cercle Brugge is Play-off III nog een stapje dichter.