Cercle Brugge triomfeert na doelpuntenfestival

© Belga

In play-off 2 maakten Cercle Brugge en OH Leuven er een spektakelstuk van. Uiteindelijk trok Cercle met 6-4 aan het langste eind.

De wedstrijd begon uitstekend voor groen-zwart. Na amper een kwartier en doelpunten van Rudy en Igor Vetokele leidde de thuisploeg al met 2-0. Eén minuut later bracht Gislason echter opnieuw spanning in de wedstrijd. Na een half uur leek William Carvalho voor een geruststellende 3-1-voorsprong te zorgen, maar dat was buiten de neo-eerstenationaler gerekend. Jordan Remacle en Thomas Azevedo (in blessuretijd) zorgden voor de 3-3-ruststand.

Ook in de tweede helft ging het doelpuntenfestival gewoon door. Na zeven minuten leidde groen-zwart al met 5-3 dankzij doelpunten van Anthony Portier en Oleg Iachtchouk. OHL gaf zich echter niet gewonnen en de ingevallen Aleksandr Iakovenko zorgde voor de aansluitingstreffer. Twaalf minuten voor affluiten zette Rudy met zijn tweede treffer van de avond de 6-4-eindstand op het bord.