Cercle Brugge speelt gelijk op Lierse

© IMAGEGLOBE

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Lierse was na de eerste helft al beslist. De Bruggelingen kwamen twee keer op achterstand, maar Van Eenoo bracht zijn ploeg evenveel keer langszij. De tweede helft was uiteindelijk een maat voor niets, waardoor de wedstrijd op een 2-2-gelijkspel eindigde.

De wedstrijd was nog maar begonnen of het stond al 1-0 voor Lierse. Een voorzet van Bekoe werd door Claasen in doel gewerkt. Cercle Brugge liet zich niet kennen en scoorde meteen de 1-1. Het kreeg een vrije trap toegekend in de zestien van de thuisploeg na een terugspeelbal van Frans en Van Eenoo vond de opening. De partij ging daarna evenwichtig op en in de 25ste minuut was het 2-1. Maric pakte uit met een verraderlijke vrije trap en Coppens zag de bal in zijn netten verdwijnen. Opnieuw bleef die voorsprong niet lang op het bord staan en opnieuw was het Van Eenoo die aan het kanon stond. Hij schoot de 2-2 na een knappe actie van Rudy in doel. Lierse dreigde vlak voor de rust nog met een schot van Bekoe, maar Coppens bokste de bal weg met zijn vuisten.

In het begin van de tweede helft viel er niet meteen veel te beleven op het Lisp. De Bruggelingen knoeiden af en toe in de verdediging, maar kansen leverde dat niet op. De wedstrijd bloedde helemaal dood en het was wachten tot tien minuten voor tijd vooraleer er nog eens een kansje te noteren viel, maar de poging van Portier werd afgeblokt. In de slotfase zorgden beide teams nog voor een laatste stuiptrekking, maar Portier besloot op Kawashima terwijl de voorzet van Claasen over alles en iedereen vloog.