Cercle Brugge plaatst zich voor de finale van play-off 2

© Belga

Cercle Brugge deed zaterdagavond wat het moest doen. Groen-zwart won met 3-1 van KV Mechelen en speelt straks de finale van play-off 2 tegen RAEC Bergen.

Cercle Brugge wist vooraf dat het moest winnen om zeker te zijn van de eerste plaats in poule A. Bij puntenverlies moest het beginnen rekenen. Na acht minuten zette Igor Vetokele de thuisploeg al op voorsprong. Ook na dat doelpunt was groen-zwart de meest aanvallende ploeg. Lukas Van Eenoo kreeg nog de grootste mogelijkheid, maar Wouter Biebauw bracht redding.

In de eerste minuut van de tweede helft zorgde Rudy voor een veilige 2-0-voorsprong, maar vijf minuten later bracht Jaime Ruiz opnieuw spanning in de wedstrijd. Ondanks een rode kaart voor David Destorme werd het daarna nog bibberen voor de ploeg van Bob Peeters, maar Rudy nam in de slotminuut alle twijfels weg voor Cercle.